Molt més que abdominals

Què és i quins objectius te HypopressiveRSF?

(Mètode gimnàstica abdominal hipopressiva impartida pels professionals del fitnes i l’ esport)

És un programa de gimnàstica enfocat a la millora de la salut, el rendiment físic-esportiu i que preveu patologies derivades de la pràctica hiperpressiva.

Són exercicis posturals que no augmentan la pressió abdominal o que la disminueixen i que milloren la gestió de la pressió interna abdominal i pèlvica provocada per qualsevol exercici.

La realització d’exercicis hipopressius estimulen el centre neumotàxic (part sdel cervell que regula la respiració) provocant:

-A curt plaç, efectes de neurodivergències en músculs de les vies respiratòries superiors, faixa abdominal, perineu…)

– Músculs posturals.

– Músculs llisos ( i glàndules)dels sistema simpàtic. 

– Al llarg plaç beneficis funcionals metabòlics, respiratoris, vasculars i emocionals.

– La pràctica diària d’exercicis hipopressius (+/- 30 minuts) provoca a llarg plaç una tonificació del sòl pelvià i de la faixa abdominal (bona prevenció post-part) i una normalització de les tensions dels músculs antigravitatoris i parietals implicats en l’equilibri postural.

– La realització diària d’exercicis hipopressius durant sis mesos (20 a 30 minuts al dia) augmenta de forma significativa (p= 0.003) el to de base (+58% de mitjana) to de càrrega (+48% de mitjana)  del sòl pelvià i redueix el contorn de la cintura un 6%; aquest estudi es va realitzar sobre una població de 100 dones amb incontinència urinària d’esforç que presentaven hipotonia del sòl pelvià.

Objectius.

– Millora la postura estàtica i dinàmica.

– Preveu i millora (amb la col.laboració d’un terapeuta) els problemes d’esquena i tota mena d’hernies incloent la incontinència urinària.

– Incrementa el volum inspiratori així com la força expiratòria.

– Afavoreix el retorn venós i limfàtic de les extremitats inferiors.

– Millora de la funció sexual (per un increment muscular i de la vascularització del perineu).

– És un perfecte sistema de millora del rendiment esportiu augmentant la flexibilitat i la mobilitat anatòmica proporcionant una major activació   reflexa de la zona lumbo-pèlvica que transmet en una millor connexió, estabilitat i transmissió de forces.

– Incrementa paràmetres cardiovasculars com l’hematòcrit, hemoglobina i  Epo.

– Millores estètiques gràcies a una millor postura i a una reducció del perímetre de cintura en repòs i amb càrrega.